Lybæk Band

LB@bernardo.dk

Email mig

info@Bernardo.dk

Dyk – Maldiverne 2013

Dykkerferie Maldiverne 10-November. - 22-November. - 2013

Maldiverne.. det har altid lydt, som en fantastisk sted at besøge, ikke minds dyk skulle være fantastisk.
siger de…
Men er det nu også sandt?
læs med her, og hvis du stadig syntes at Maldiverne er hver at besøge.. så god fornøjelse.

Det er blevet den 10 November, vi skal på 12 dages dykkersafari på Maldiverne.
Vi er 5 fra Bernardo Divers der deltager… Bjarne, Mogens, Dorthe, Jens. og mig.

Kl. 15:30 mødtes vi i Kastrup lufthavn terminal 2, Vi flyver til Istanbul hvor vi skal mellemlande, og derefter videre til Male kl. 17:40.

Vi for tjekket vores bagage ind, I transitten i Københavns lufthavn, for vi os en kold øl og en rejemad.
Så er det ellers mod gate 26,  hvor Tyrkiets Airways holder klar til første del af flyveturen, vi kommer godt ombord på flyet, for bøgene og i padden frem, så er det bare med at få tiden til at gå.

11 November

Vi er nu nået til Male, Hovedstaden på Maldiverne, Kl. er 12:30 der er en tidsforskel på 4 timer, flyvepladsen ligger på en lille ø, så man skal sejle 200 meter over til Male.

Så er vi på båden Theia, båden vi skal bo på de næste 10 dage.

Vi bor alle på dobbeltværelser, Jens og Mogens bor sammen, mig og Bjarne bor sammen, Dorthe bor sammen med en pige fra Schweitz som hedder Ester..

Vi har to både, en vi bor og spiser på, og en vi dykker fra. 

Vi afventer 2 dykker mere, som vi skal tilbringe de næste 10 dage sammen med, ud over os fra Danmark, er det 11 andre, 2 fra Norge, 2 fra Tyskland, 1 fra Australien, 2 fra Irland og 2 fra Schweitz.

Vejret er dårligt, overskyet med regn, vi skal desværre ikke dykke i dag, håber vejret bliver bedre de næste dage.

Ventetiden kan jo gå med lidt support opgaver.

12 November

Dyk 1 – Bandos rock.  Dyktid: 60 minutter – Dybde:6 meter –  Tid Kl. 0630.
Endelig….. Nu skal der dykkes, tidlig op, lidt hurtig at spise og så et hop over i dykker-båden, vi sejlede en halv time til dyk-stedet.
Dykket…. Ikke noget særligt en enkelt sort tippet revhaj og lidt små fisk, det var hvad det kunne blive til på dette dyk.

 

Dyk 2  – Emboodho canyon Dyktid 56 min dybde 26 meter sigt 30 meter.
Lidt kedelige koraller lidt strøm og … Ja mere er der ikke at sige til det. 

 

 Dyk 3 – Vaadho caves – Sigt 10 meter dyktid 60 minutter dybde 32 meter.
Lorte dyk intet særligt at se, bevares få flotte fisk, en murene, en blæksprutte, som gemte sig, man kunne se 5 % af den i 10 sekunder, det blæser  er overskyet, og køligt, Håber eddermane det bliver en del bedre de næste par dage.

Mogens fik sit dyk nr. 200 og det skal selvfølgelig fejres i aften.

Klokken er 24:00, Mogens, Jens og mig sidder på dækket og for os et par dobbelt whisky, bag båden ser vi pludselig 6 delfiner, der jager blyant fisk, blyant fiskene, 10 cm. lange slår smut hen over vandet og delfinerne jagte dem på fuld fart, jeg for vækket Dorthe og Bjarne, dette fantastiske syn skal de bestemt også se, delfinerne bliver bare ved og ved med at jagte føde, de springer over vandet, jager i flok i fuld fart, et helt fantastisk syn.

Så blev det alligevel en ganske god dag.

13 November

Dyk 4  – Velassarm caves  Time 54 minutter. Dybde 28 meter. Sigt 20 meter.
Op kl. 06:00, dykke kl. 06:30, 5 minutters sejllads fra Mother-båden skal vi dykke et strømdyk og der… Hold fast… der _kan_ være hajer og alt muligt andet, men men.. ikke liiige i dag.
Endnu et lortedyk med elendig sigt et par små fisk og koreller der bestemt har set bedre dage, hvis det her fortsætter, så er det sku helt ok at Maldiverne bliver oversvømmet.

 

Dyk 5 kuda girl wreck Vrag dyk dybde 35 Tid 54 minutter. Sigt 15 meter.
Det var så femte dyk, Vi dykkede på et vrag,  50 meter langt, hvor masten stak over vandeoverfladen, vraget var fyldt med glasfisk, vi så et par tun fisk, så så vi… Ikke ret meget andet, dykket… Som et dårligt rødehavs-dyk.

 

 Dyk 6 gurahdhoo kandu Strømdyk. Dybde 28.  Sigt 20 meter tid 34 minutter.
Dette dyk er et strømdyk, vi skal dykke over en sluse mellem to klipper, mellem disse to klipper er der kraftig strøm.
Vi skal lave negativ nedstigning, dvs at vi lukker alt luften ud af bcd’en, puster ud, springer i vandet og først trække vejret fem meter under overfladen, dette fordi der så kraftig strøm at det ikke er muligt at mødes i overfladen uden af drive væk fra dyk stedet.
Vi mødes tolv meter under overfladen inden ved klippevæggen, nogle dykker har kroge med, så de kan hage sig fast i klipperne, så de ikke driver, det viser sig at strømmen ikke er så slem endda, godt nok.
Ret hurtig efter nedstigningen, for vi øje på en stor mantra rocker, to meter i diameter, den laver diverse flik-flak og kolbøtter lige foand os, det ser ud som om det er til ære for os.. Fedt..I horisonten ser vi yderlige 3 – 4 stykker, og under os flere hvid tippet rev hajer.
En stor Napoleon fisk kommer forbi, murener kikke frem fra deres skjul, Ja ja så kom de altså endelig på dyk nr 6.
Sigten er elendig, og der er rigtig ærgerligt, for i horisonten kan jeg skimte indtil flere mantra rocker, det havde været rigtig fedt hvis sigten havde været som i Rødehavet, men sådan skal det ikke være.

Da vi er færdig med dykket, regner det kraftigt og det er blæst godt op, Jens og Dorthe har brændt sig på nogle små dyr, der brænder som en dansk brandmand.
Da vi sejser ind, ser vi en hel del delfiner der laver opvisning, springer ud af vandet og snurre rundt, igen ser det ud som om der er til ære for os, det vælge vi at tro på, kl. er nu 17:00 og dagen er omme, vi skal have noget at spise.

14 November

Dyk 7 – Kawdooma thila.
Dette dyk er et strømdyk, vi skal igen lave negativ nedstigning.
Det viser dig at der er så meget strøm at det er næsten umuligt at komme til bunden uden at drive væk, vi skal 12 meter ned forbi strømmen, så kommer der en klippevæg vi kan gemme os bag, uden at blive taget af strømmen.

Jeg kommer ned til de 12 meter og ligger langs bunden, strømmer er enormt kraftig, min maske bliver hele tiden fyldt med vand, jeg kæmper med at holde mig fast i korallerne, trækker mig frem mod kanten så jeg kan komme i læ, jeg kommer frem til kanten, men det er umuligt at trække mig ned i læ, strømmen er for kraftig. Jeg må kapitulerer og må gå mod overfladen.
Da jeg når overfladen , ser jeg Mogens i båden og kort tid efter kommer flere dykker til overfladen som også må give op, mine hænder er godt flænset og skåret, da jeg har holdt fast i korallerne.
Senere kommer en dykker til overfladen, han er løbet tør for luft og må tage en direkte opstigning fra 32 meter, han var godt rystet, det lykkes halvdelen af gruppen at komme i læ af strømmen, men de var ikke særlig begejstret for dette dyk. Så igen et elendigt dyk.

 

Dyk 8 Miyaru ksndu Tid 47 minutter dybde 26 meter sigt 20 m. Strøm moderat.
Vi skal igen gennem en sluse, dykke ned til en klipp, over slusen 150 meter til den anden klippe, strømmen er måske kraftig, så vi skal  kæmpe gennem slusen i stærk strøm.
Vi deler os i to hold, dem der bliver på den ene klippe og dem de vil krydse slusen, vi bliver på klippen, det er negativ nedstigning, det viser sig at strømmen ikke er så slem, så vi følges pænt ad.
Vi når klippen, nogle dykker hægter sig fast i korallerne med kroge.

HØR HER……
Det duer simpelhen ikke at hægte sig fast i korallerne med kroge…
Det er god skik, at man som dykker undgå at berører, noget som helst under vandet.
kan man ikke gennemfører en dyk uden at hægte sig fast i korallerne, så bør man finde en mere roligt sted at dykke.
det må absolut være NO GO, at spolerer koralerne.
Det er mig en gåde, at Divemasteren tillader og uddeler krogene til dykkerne, som en dygtig og respektfuld dykker, bør man takke NEJ TAK til krogene……

Nå men her hænger altså nogle af dykkerne så i deres kroge, og vi andre kæmper lidt i strømmen, men har til gengæld god samvittighed.
Vi ser en del små hvid-tippet hajer svømme forbi, sigten er elendig, så de er svære at se.
Vi hænger der et par minutter, før vi driver med strømmen langs klippevæggen, denne gang er der en del små fisk og en grøn stribet murene at se, og ellers  døde koraler og dårlig sigt, dykket… Som et dårligt Rødehavs dyk, men acceptabelt, ingen mantra rocker, heller ikke på dette dyk.

Dyk 9 Alimatha HR Time 47 minutter 16 meter  ingen strøm.
Kl. 17:30 blev der briefet til natdyk, solen går ned kl 18:00. 100 meter fra båden, ligget en lille ø, lige ude for øen skal vi dykke.
Vi dykker på 16 meters dybde, sætte os på bunden og ventet på at se de fisk der svømmer forbi, her kommer masser af hajer, mantra rocker , jack-fisk, som kommer meget meget tæt på os, så tæt at jeg uden problemer kan røre ved dem.
Vi sidder på bunder i 20 minutter, så begynder vi at svømme langs revet, det vrimler hele tiden med hajer og rocker, de kommer ud fra mørket og svømmer ind mellem os.

************** Fantastisk natdyk***********.

15 November

Dyk 10 – Ali baabaa – Strøm ingen. Dybde 32 meter sigt 10 meter tid 61 minutter.
Vi kunne vælge mellem et slusedyk og et klippestrøm dyk, der ville være enormt meget strøm så vi vil drive langs væggen.
Vi dansker vælger strømdykket, det viste sig at, der ingen strøm var, så det blev et ganske almindeligt klippedyk, med lidt småfisk, Der _plejer_ ellers at være hammerhajer, men ikke lige i dag… Dammm hvor er vi dog ekstrem uheldig.
Maldiverne vrimler ellers med mantra ray, og alle mulige hajer…Bare ikke liiige i dag og heller ikke dagen før og dagen før dagen før, Hmmm!!!, Nå men kaptajnen er da ærlig og siger at vi skal være  usædvanlig heldige hvis vi skal se en mantra ray og i det hele taget hajer.
På vej hen til båden fra dykket ser vi et par mantra i overfladen, vi springer alle i vandet med maske og snorkel, det lykkes få af os at se mantra i et par  sekunder, vi prøve i 30 minutter at finde dem igen, men desværre, mantrarene skulle hurtig videre til deres næste show.

 

Dyk 11 – Kudiboli kandu – Dybde 36 meter. Sigt 20 meter strømdyk middel tid 31 minutter.
Vi skal dykke med negativ nedstigning til 20 meter og videre til 30-35 meter, så dykker vi til kanten af slusen, drifter med strømmen ind i slusen, det går også meget godt, vi når kanten af slusen og kikker efter hajer.
Her nede på Maldiverne er der ikke så meget respekt for korallerne, enten tager strømmen dem, eller også gør dykkerne, dykkerne hiver og flår i korallerne for at holde sig fast i strømmen, korallerne bliver fuldstændig smadret, det er rigtig synd.
Da vi når kanten af slusen, var det meningen at vi skulle drive med strømmen ind i kanalen, men pludselig svømmer Divemasteren den anden vej, mod strømmen hmmmm., vi svømmer med, et godt stykke tid efter, vender han om igen og vi følger med, gad vide hvad det gik ud på.

 

Dyk 12 Dhigurah arches Ingen strøm dybde 17 meter sigt 10 meterTid 62 minutter.
Vi har sejlet 3 timer og skal nu dykke nummer 12 dyk, under sejlladsen fik vi følgeskab af en flok delfiner, fantastisk syn.
En klippevægs-dyk af de lette, Dorthe er sløj og springer dykket over, Bjarne og mig dykke sammen, vi finder ret hurtig ud af at vi vil dykke for os selv, vi har begge camera med og skal have taget en del billeder, så for ikke at sinke de andre holder vi os for os selv.
Jeg dykker ind i en hule, har ingen lygte med og kan ikke se hvad der er i hulen før jeg er tæt på, og tæt på det var jeg, lige forand mig er der en murene, som jag aldrig har set større.. Ups…
Jeg dykker videre i en anden halv-hule, pludselig kommer en ret så stor fisk hen mod mig og vender om lige før den rammer mig, dette bliver den ved med flere gange, der er ingen tvivl om at jeg er på dens Domaine, og den beder mig se at komme væk i en fart, så det må jeg heller…

Det er et afslappet dyk vi ser en del fisk og en enkelt hvid-tippet haj. –  Godt dyk

16 November 2013

Dyk 13  5 rocks.
I aftes gik jeg godt til den vi fik en hel del whisky, jeg kom først i seng ved 01:30 tiden.
Kl. 06:00 blev der banket på døren nu er det dykkertid, jeg er bestemt ikke klar til at dykke, har tømmemænd, så jeg springer dykker over, og sover et time mere.
De andre havde et dårligt dyk, så jeg gik ikke glip af noget.

I dag den 16 November er det præsidentvalg på Maldiverne, Så besætningen skal stemme.
Så vi sejler ind til en lille  ø hvor der lever 500 mennesker, øen er slidt, der ligger affald over alt, ingen gider tilseyndeladende at rydde op.
Det er utroligt varmt 31 grader og fugtigt, vi er på øen en time, så er det tilbage til båden igen, klar til næste dyk.

 

Dyk 14 Maamigili beyru Strøm ingen. Tid 60 minutter. Dybde 14 meter sigt klart 30 meter.
På dette dyk skal vi finde shark hvalen, vi sejler til vi se en hval i overfladen, så springer vi i vandet, og følter efter hvalen, Det lykkes mig at følge hvalen i  3 minutter, fantastisk syn.

Derefter dykker vi på korallerne, sigten er den bedste til dato, Jeg for set en enkelt haj i horisonten, jeg for filmet og fotograferet en del fisk og koreller, et ok dyk.
Dejligt at komme i vandet igen, tømmermændene er væk puuha.. Ikke mere whisky.
Vi er sent på den i dag, så det bliver for sent at dykke det tredje dyk, det bliver mørkt og strømmen er for kraftig, så vi udsætter dykket til i morgen og dykket så fire dyk på en anden dag i stedet

17 November

Dyk 15 – Kuda rah thila.
Vi skal dykke på en klippe på 70*50 meter, der er meget stærk strøm, så det er negativ nedstigning, vi er godt forberedt på strømmen, jeg tager ikke camera med, grundet den annonceret kraftige strøm.
Vi faren nedad mod bunden, jeg tager nederst afsats, da jeg er først i vandet, nogen vælger øverst afsats, det viser sig at det ingen strøm er, igen kaos om hvor vi skulle mødes.

 

HØR HER
Det er ret vigtigt hvilken melding Divemasterne giver før dykket, så vi er forberedt på støm og mødested, dette er _alt_ afgørende for et godt dyk.
Hvis man ikke følger den plan der er aftalt, så bliver dykket ikke godt, og man mister respekter for Divemasteren og hører ikke efter hvad han siger på næste dyk, for det passer alligevel ikke, det kikset altså for vores Divemaster.

 

Dyk 16 Thudufushi thila Dybde 33 meter strøm middel tid 33 minutter.
Dyk på klippe med masser af strøm, det er vigtigt at vi bliver smidt i vandet på det rette sted, og foretager en negativ nedstigning hurtigt, planen er vi mødes mellem 25-30 meter.
Med det gik igen i kaos, vi blev smidt i vandet det forkerte sted, og jeg dykkede til den aftalte dybde, Divemasteren stoppede de andre på 12-15 meters dybde, igen holdt aftalen ikke, og blev lavet om undervejs, heldigvis var det næsten ingen strøm, så vi kunne svømme til dyk-stedet.

Der vil være så utrolige mange fisk, at de ikke er til at skære igennem, og det vil være ret svært at se hajerne, grundet de masser masset af stime af fisk..fik vi at vide…
Behøver jeg at sige mere? ,Der var ingen mantra Ray…ingen hajer… Og absolut ingen stimer af fisk.

 

Dyk 17 penatone thila.
Dagens sidste dyk, jeg er ikke på mærkerne, fryser trods sol og varme, så jeg springe dykket over. Spændt på at hører hvad de andre har set på deres dyk…. Nå… de andre havde igen igen et dårligt dyk.
Jeg for det dårligere og dårligere jeg fryser og sveder samtidig, så jeg må bare sove.
Der er ellers BBQ i aften på en lille ø. Men jeg har det alt for dårligt, jeg sveder og fryser, det holder ved hele natten.

18 November

Dyk 18  Dhega thila.
Jeg er stadig ikke helt på mærkerne, så jeg springer dette dyk over.

Det var så her jeg fik mit dyk nr. 18 – alene dyk.

 

Dyk 19 Maajhos thila Strøm moderat dybde 29 meter tid 41 minutter.
Det var nu rart at komme ned at dykke igen, jeg har det ok nu, har lidt hovedpine, men det klares med masses af vand, både ude på kroppen og indeni kroppen. Et ok dyk, dyk på en klippeafsats, hvor man kan svømme ind under en Klippe, der var moderat strøm, vi lå og så på hajer, en del havde sat kroge i korallerne (suk), jeg holdt selv fat i korallerne med fingerne, jeg vil flytte mig lidt og tager fat i korallerne der pludselig bevæger sig, jeg har sat fingerne lige oven i en stenfisk, det var rent held at jeg ikke rørte ved dens pigge, som er ret så giftige.
Der er nu tre timer til vi skal på natdyk, så vi for lidt frokost og sover lidt, ren afslapning, pludselig er der en der ser mantra Ray i overfladen, vi hopper alle i vandet iført dykkefødder, maske og snorkel.
Sigten er elendig 5 meter, men pludselig kommer en mantra Ray lige nedeunder mig, jeg følger den i 1 minut, da den til-sidst dykke under 5 meter, så er den ikke til at se mere.

 

NatDyk 20 – Hoholha thila nigh dive – Strøm ingen. Sigt mørkt dybde 20 meter 41 minutter.
Dyk på en lille klippe, vi tidligere dykkede rundt om et par gange.
Nu er det tid til aftensmad, jeg har det helt fint  nu, det er sku rart.
Lige inden vi skal spise aftensmad, så kommer der er par mantra Ray og besøger båden, de ligger lige i bagstavnen, og foretager nogle elegante saltoer, de bliver ved i flere timer, flot syn.
Da mantraejerne bare blev ved og ved med at svømme bag båden, sprang jeg i vandet med maske og snorkel, samt camera, der kom ialt 3 mantra, der lå og svømmer rundt mellem hinanden, de kom så tæt på at man kunne røre ved dem.

19 November

Dyk 21 – Fesdu wrecle – Strøm moderat. Sigt 20 meter tid 37 minutter dybde 28 meter.
Vrag dyk på en fiskekutter, masser af glasfisk, og et par skildpadder, efter 10 minutter på vraget, dykkede vi mod strømmen til et rev. 

 

Dyk 22 Fish head Strøm kraftig dybde 30 meter tid 44 minutter sigt 15 meter.
Klippedyk, jeg så et par store hajer og et par små hajer, en enkelt stingRay ret så stor, ellers  de sædvanlige stimer af fisk, efter at have cirkel rundt om revet, og svømmet en del mod strømmen, foregik opstigningen hen over koralrevet. 

 

Dyk 23 Hafza thila Strøm lidt sigt 15 meter dybde 25 meter tid 51 minutter.
Dyk på klippe rev, jeg så en skildpadder, et par hajer, et par små hajer, og ellers de sædvanlige små fisk, da jeg afslutter mit dyk, og er på vej til overfladen, ser jeg lige over mig en gigantisk brandmand, 50*50 cm. utrolige flotte farver, jeg tager en del billeder af den, et af dem har jeg fået forstørret i 100*100 cm, det hænger nu over sofaen i stuen.

I morgen er sidste dykkerdag, der venter yderligere 2 dyk.
En med … Hammerhajer, ja ja lad os nu se..vi er blevet lovet ret meget på denne safari tur, som ikke liiige var der… Den dag..

Nå men i dag er det min fødselsdag, så det må vi jo fejre i aften… Tror jeg inviterer gutterne på MC’Donnals,:-) hvis der er noget jeg savner på denne tur, så er det et par gode burger, det ville gøre underværker.. Nams.. nå men det første jeg skal når jeg kommer til Danmark, er at hente mine piger, og så er det ellers på Mc’cen.. Glæder mig allerede.

Kokken havde lavet en flot lagkage til mig og Bjarne, der på dette dyk nået dyk nr 300.
2013_11-Dyk-Maldiverne (230) (Medium)

20 November

Dyk 24  Rasdhood maldiveau Hammerhead point Støm ingen sigt 20 meter tid 44 minutter. Dybde 39 meter.
Dette er så “hammerhaj dykket”, vi skal dykke tidlig kl. 05:30, Det er det tidspunkt hajerne jager på, vi bliver smidt i vandet i det blå, det vil sige ingen faste punkter at holde os til, så som klipper mm. vi dykker ned på 25 meter og ligger og vente på at hammerhajerne komme forbi os.
Vi ligger det i 30 minutter intet sker, pludselig ser vi en hammerhaj under os, vi er nogle stykker der dykker ned til 35 meter, ganske rigtig en hammerhaj kommer forbi, jeg for lidt efter øje på endnu en hammerhaj, dykker ned til 39 meter tage et par billeder, så må jeg desværre begynder opstigningen.
Jeg har lige fået en dybdestop på 1 minut og yderligere 7 minutter på 3 meter, og med 70 bar på 39 meter tæt  på deko, så må jeg desværre begynder at søge opad.
På vej op møder jeg Bjarne som også har fået 7 minutter dybdestop på 3 meter plus 3 minutters safety-stop, så vi fulgtes ad, jeg sender opstignings-bøjen op, vi drifter langs klipperne, som vi nu er nået ind til, så kommer Mogens og Jens forbi, så vi går alle mod overfladen og holder vores laaange dybde og safety stop.
Selv om vi kun fik kort tid med hammerhajerne og så i dårlig sigt, så var det en fantastisk oplevelse.
Næste dyk er sidste dyk på denne safari tur til Maldiverne.

Dyk nr 25 – Rasdhood maldiveau Channel dive – Strøm ingen. Sigt 50 meter dybde 27 minutter tid 62 minutter.
Det var sidste dyk på Maldiverturen, jeg har sprunget 3 dyk over så jeg endte med 22 dyk, så er der også dykket i gennem.

*** Til den der kan vente kommer det det bedste til sidst***

Sådan var det også med dette dyk, det var absolut det bedste dyk af alle dyk her på Maldiverne, der var en fantastisk sigt, der var ingen strøm, vi skulle ikke svømme med strømmen, men lod os stille og roligt drive forbi og henover revene.
Der var masser af forskellige stimer fisk, rigtig mange hajer Eagel Rays, stingRays, Napoleon-fisk, alt  hvad hjertet kan begærer, vi driftede i den rolige strøm hen over revet, på den ene side var der 5 meter ned,  på en flot sand bund, med masser af orme der stak op af sandet, på den anden side 700 meter ned, på begge sider var der hajer som ikke bare lige kom forbi, men cirklede forbi hele tiden, en Eagel Ray kom forbi, en stingRay kom forbi, og jeg fik følgeskab af en Napoleon-fisk.

Dagen er ung endnu, så vi sejler et tur til Maldiverens hovedstad, Mali, her har vi et par timer, før vi skal tilbage til båden.

21 November

Kl. 09:00 blev vi sejlet over på et Resort i nærheden tæt på Mail.
vi skal først flyve til Danmark Kl 23:55,så i stedet  for at sidde i lufthavnen, og vente, Så har vi valgt at tilbringe dagen på  dette ressort.
Vi bliver tjekket ind i en flot hytte, men 2 store værelser, et stort toilet med badekar, direkte ud til vores private lille swimmingpool, vi for hurtigt iført os badetøj Bjarne og Dorthe snorkler lidt på revet, ser er par hajer og flotte fisk, vi andre for en øl,og hænger lidt i liggestolene.

Det var så sidste dag på Maldiver safarien.

Så er det kun den lange flyvetur til DK vi skal have overstået.

Efterord

Vi rejste med Scubatravel
Pris S.kr. 25.000.- 14 dage
Inc. Dyk – båd – Fly – mad/drikke.

Hvad er så min oplevelse af Maldiverne ???, Kan jeg anbefale Maldiverne ???


Er Maldiverne et godt dykkersted ? – Svaret er : Nej det er det absolut ikke.

 

Dyk er generelt elendige, sigten er elendig, koralerne er total ødelagt, enten af strømmen, eller af dykkerne.

Vi have en båd vi boede på, og en båd vi dykkede fra, det betød at båden vi dykkede fra, sejlede væk fra den båd vi boede på og tog dermed vores dykkerudstyr med sig,  det betyder at man ikke kan gå og justerer sit dykkerudstyr, det er bestemt ikke særlig godt.altså… altså..det er en dykketur, så selvfølgelig, skal man da have adgang til sit dykkerudstyr.
Divemasteren, var nok den meste elendige dykkerleder , man kan forestille sig, som jeg har skrevet på siden, her, så havde han overhovedet ikke styr på noget som helst.

Selve Maldiverne, hvad så med den ?.. Der er fyldt op med skidt og møj, der er åbenbart ikke nogen der gider rydde op, det har man jo ikke lyst til at kikke på.
Der er så mange flotte og spændende steder på kloden man kan besøge , både over og under vandet, så hvorfor søren skulle man så besøge Maldiverne, det var en kæmpe skuffelse

kommer jeg nogensinde på besøg igen på Maldiverne ? bestemt ikke… aldrig nogen sinde..

Det er det mest elendige sted jeg nogensinde har oplevet, og det mest elendige sted jeg nogensinde har dykket.. og jeg har besøgt rigtig mange lande og dykket rigtig mange steder, så for min skyld kan Maldiverne godt blive oversvømmet, jeg kommer IKKE til at savne det

Det var så efterordet, man har lov til at være uenige 🙂
Lorte-dykker-sted hilsen Johnny Bernardo

End of line