Lybæk Band

LB@bernardo.dk

Email mig

info@Bernardo.dk

Dyk – Rødehavet-Hurghada 2001

Dykkerferie Hurghada-Egypten 25.Oktober. - 01 November - 2001

Som følge af det forfærdelige terrorangrebet i USA to måneder forinden lå turistbyen Hurghada næste mennesketom hen.
Det skulle nu ikke forhindre os i at tage på en uges dykkerferie.
Terror er ganske frygtelig, den kan ramme os alle, når vi mindst venter det.

Der er da også visse steder man bør undgå, men at stoppe med at leve… at opleve… gør man det, så har terroen sejret, og det må ikke ske.

 

Sikkerhedmessesig, så er det nok den det meste sikre tidspunk at rejse på, alle har skærpet sanser, og intet unormalt slipper gennem politi og sikkerheds-personale.

 

 Da vi kom til Egypten var luften 30 grader og vandet 26. Altså total upåvirket af terroen….

 

Vi var 16 personer, som i oktober-november 2001 rejste med Bernardo-Divers til Egypten.

De fleste sports-dykkere har formentlig besøgt Det Røde Hav en eller flere gange, men som Førstegangs-besøgende tager mødet med det blå, blå Rødehav pusten fra en.

Det er som at ligge og svømme rundt i et gigantisk akvarium, hvor koraltårne strækker sig fra den fine sandbund lodret op til vandoverfladen, hvor et strømdyk er ensbetydende med at ligge og svæve hen over en gigantisk koral-have, og hvor dybdedyk langtfra bliver en mørk og grumset oplevelse.

Vores dykkerguide Shabaan, der mangler en del af en finger efter et møde med en irriteret moræne, viste den undersøiske verden frem med en glæde, som om han inviterede os indenfor i sit eget hjem.

Blåspættede rokker, klumpede stenfisk og kornfede moræner var blot et lille udpluk af de væsner, vi så, som vi kunne sætte navne på.

En af dagene hyrede vi en undervandfotograf – Veronica – der tog med i dybet og filmede masser af det undersøisk liv og ikke mindst sørgede for at filme os alle i mulige og umulige situationer på havets bund. Alle fik et videobånd med hjem med det færdige resultat.
At opleve-Dyk Hilsen Johnny Bernardo

End of line