Lybæk Band

LB@bernardo.dk

Email mig

info@Bernardo.dk

Dyk – Rødehavet-Sharm El-Sheikh 2004

Dykkerferie Rødehavet-Sharm El-Sheik 02-December. - 9.December. - 2004

Jeg har sagt det så tit… Nu siger jeg det igen 😉


Der findes INGEN flotte steder at dykke end Rødehavet.
Rødehavet er klodens Akvarium.


Har man først stukket hovedet ned i dette akvarium, så vil man bare derned..
Prøv det, det vil du ALDRIG komme til at fortryde.

læs med her..

Dyk-Dag 1

Dagen blev brugt på afbalancering, få styr på op-driften, hvor meget bly skal man have på.
Når man dykker i saltvand, sydpå, er der en del mere salt i vandet end i Øresund, det betyder at man har større opdrift, og dermed skal have mere bly på, for at holde sig neutral i vandet.

Ras Katy
Ras Uhm Sid

Dyk Dag 2
Lokalt dyk tæt på Ras Katy, Her var nogle flotte koralsøjler,en lille grotte.

Nu begynder turen. Ras Uhm Sid ligger lidt sydligere end Temple og danner en pynt. Dykket er et strømdyk, her er meget flotte koraller og mange fisk. Den mest imponerende oplevelse var en stor stime Barracudaer, ca. 50 stk. som svømmede mod strømmen, hvor vi blev ført med strømmen. Strømmen bragte os forbi store flotte viftekoraller. 

Dyk-Dag 3
Tiran er en ø der tilhører Saudi Arabien. Strædet mellem Tiran og Sinai er delvist blokeret af fire rev. Jackson, Woodhouse, Thomas og Gordon Reef. Revene er opkaldt efter deres opdagere. Det tager ca. 1,5 time at sejle derud. Vi havde modvind og omkring 2 meter høje bølger.
Der er kraftig strøm gennem dette stræde, da det er den eneste gennemgang til Aqaba Golfen. Strædet mellem Tiran og det Saudi Arabiske fastland er fyldt med utilgængelige rev tæt på overfladen, derfor er gennemstrømningen denne vej minimal. Der dykkes primært på sydsiden af revene, da store bølger normalt slår ind over revene fra nord.

Dykket er et vægdyk. På grund af den kraftige strøm omkring revet tilføres store mængder føde til fisk og koraller. Der er mange flotte koraller her i blandt de meget farverige blødkoraller. På begge sider er der kraftig strøm sydfra ind i golfen. Man skal nærme sig forsigtigt så strømmen ikke tager en. Vi svømmer i østlig retning.

Woodhouse Reef er aflangt og ligger mere skråt end de øvrige rev, strømmen kommer derfor lidt mere på langs af revet. Dykkene her er væg og strømdyk, som starter i den sydlige ende. Båden sejler til den nordlige ende og venter på os der. 

Temple
Tiran
Dunraven

Dyk-Dag 4
Idag skal vi dykke på. Senere på dagen skal vi have to dyk på Ras Mohammed.
Dunraven er et træskib fra 1876. Den nygifte Kaptajn havde taget sin kone med på bryllupsrejse, der efter nogle dage til søs fik et godt øje til styrmanden, det blev opdaget af kaptajnen og det udviklede sig til et slagsmål, hvor en petroleumslampe blev slået i stykker og antændte skibet. Skibet gik på grund på Beacon Reef og sank øjeblikkelig. Besætningen blev efter sigende redet. Vraget ligger med bunden opad på en dybde fra ca. 15-30 meter. Naama Bay har været vores udgangspunkt de andre dage, men i dag sejlede vi ud fra Sharm el-Sheik da det sparrede ca. en halv time på vandet, i alt tager det ca. 2 timer at sejle derud.
Allerede i overfladen ses vragets højeste punkt tydeligt.
strømmen udenpå revet og ikke ind i lagunen. Revets væg går lodret ned, det skrånede nærmest lidt ind, jo dybere vi kom ned. Med en dybde på omkring 800 meter betyder det at havet er dybt blåt nedefter og ud i havet, meget smukt. Dybden blev aftalt til 2 meter mindre end det foregående dyk eller max 30 meter. På denne dybde svømmede vi ind under det lidt skrånende rev, fantastisk flot. Det vrimler med hårde og bløde koraller. Efter kort tid svømmer vi ind over en sandbanke, som langsomt stiger op til ca. 20 meter, her ligger masten fra vraget Yolanda, som gik ned med sin last af toiletter og badekar. Toiletter og badekar ligger spredt ud over bunden, selve vraget er i dag styrtet ned i dybet. 

Ras Ghazlani ligger på hjemturen i udkanten af Ras Muhammed. Det specielle ved dette sted er de kæmpe vifte koraller på omkring 3-5 meter i diameter, et fantastisk syn.
 

Dyk-Dag 5

Vi dykker endnu et dyk på Tiran. Det blæser meget i dag bølger på ca. 3 meter.  Dykket er et væg og strømdyk, der skal ikke arbejdes, vi kan koncentrerer os om omgivelserne. Strømmen bliver stærkere og dermed flere flotte fisk, så langt øjet rækker kan vi se store mængder fisk stå op imod strømmen.  

Sidste dyk bliver Thomas Reef der er det mindste af de fire rev mellem Sinai og Tiran. Det specielle ved Thomas Reef er en canyon der ligger langs revsiden. 

Vi gik i vandet i den sydvestlige ende af revet og skulle svømme mod nordøst langs revet. Efter ca. 20 min. kom vi til canyonen hvis overkant er på 35 meters dybde. Vi svømmede langs canyonen og skulle passe på dybden da overkanten falder relativt hurtigt til 50 meters dybde. Det var et flot syn. Efter vi havde passeret canyonen, søgte vi ind mod revet igen, her skulle vi igen passe på strømmen, da dette rev ligger sydligere end Jackson, kommer strømmen fra den modsatte retning. 

Woodhouse Reef
Jackson Reef
Thomas Reef
dagbog_sharm_el_sheik_2004_09
Ras Mohammed
Yolanda Reef
Hilsen Johnny Bernardo

End of line