Lybæk Band

LB@bernardo.dk

Email mig

info@Bernardo.dk

Mc – Usa Route 66 – 2014

Mc. Ferie USA 10-Juli. - 25.Juli. - 2014

"The Mother Road" er navnet på ruten med det legendariske nummer 66
Den er ikke bare en vej, men et begreb. 

Historic Route 66 – 10.- 25. JULI 2014 – 16 dage 
Med på turen
Tårnby Mc : Steven, Kit, Dan, Gitte, Flemming, Johnny 
Esbjerg : Peter, Natasha, 
Mc-Travel : Michael, Kirsten, Klaus

Ruten… som går fra Chicago til Los Angeles, er beskrevet i flere film og der er skrevet talrige sange om den første vej som forbandt øst og vest.
I dag er Route 66 en blanding af nostalgi, historie, kultur, gammel og ny asfalt. Vi har lavet den ultimative tur, som følger den legendariske rute.
Route 66 er for mange den ultimative tur tværs over USA. Hver person oplever denne rute forskelligt. Der bor en ånd langs Route 66, som kommer til udtryk i landskabet, byerne som vi passerer og i de mennesker som bor og lever af vejen. Der er ingen erstatning for ånden i Route 66, derfor kører vi også så meget som muligt, på den gamle vej.
Samtidig laver vi afstikkere til de oplagte og spændende besøgs mål, som ligger nær ruten. Vi kører i staterne Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona, Nevada og Californien.
Get your kicks on Route 66!

Dag 1: København – Chicago, Illinois.
Vi mødes i Københavns Lufthavn, og flyver til Chicago Illinois. Efter vi har fået udleveret vores bagage kører vi i vores følgebil til hotellet, som ligger downtown Chicago, hvor vi har to overnatninger.
Vi vil om aftenen nyde en velkomstmiddag sammen. 

Dag 2: Chicago, Illinois.
Vi skal på sightseeing i Chicago “The Windy City”. Her refereres både til den ofte stærke vind fra Lake Michigan, såvel som byens støjende politikere. Vi skal blandt andet se, Navy Pier der rækker mere end 1000 meter ud i Lake Michigan, Sears Tower som med sine imponerende 527 meter (indregnet antennen på toppen) kan ses fra de fleste steder i byen. Michigan Avenue, “The magnificent Mile” hvor Route 66 starter og slutter. Byen er også kendt for sine mange hyggelige blues barer, som vi ligger vejen forbi.

 

.

Dag 3: Chicago, Illinois – Springfield, Illinois, ca. 365 km.
Vi starter dagen med at hente vores motorcykler hos udlejeren, derefter følges vi ud gennem det kæmpe byområde som Chicago udgør. Vi vil gøre stop ved nogle af de første Route 66 attraktioner på vejen til Lincolns fødeby Springfield, hovedstaden i staten Illinois, hvor vi overnatter. Vi kommer bla. forbi Route 66 kaffestedet, Ariston Cafe i Litchfield, og Sinclair tankstationen i Odell, som i dag er indrettet til et besøgscenter for Route 66 kendere. Dagens rute er præget af landbrug, hvor majsdyrkning er den foretrukne afgrøde.

Dag 4: Springfield,Illinois – St. Roberts, Missouri, ca. 365km.
Vi fortsætter gennem staten Illinois og når frem til byen St. Louis. Vi skal se den berømte bro Chains of Rocks Bridge, der i gamle dage bragt trafikken over floden Mississippi. Broen var ved at ruste fuldstændigt væk men er nu blevet repareret og er åben for fodgængere. Derefter skal vi se St. Louis’s vartegn – den 225 meter høje “The Arch” – en kæmpe stålbue, der er tilegnet den amerikanske frihed. Med en elevator kan I komme helt op i toppen, hvor der er en fantastisk udsigt. I forbindelse med “The Arch” er der et flot “nybyggermuseum”.
Vi slutter dagen med at køre til “Devils Elbow” et smukt naturområde hvor Mississippi floden svinger. Svinget voldte store problemer for datidens skovhuggere, da tømmeret ofte ophobede sig i svinget og skabte en “tømmer prop” som måtte løses op med dynamit.

Dag 5: St. Roberts, Missouri – Strout, Oklahoma, ca. 507km. Vi kører videre af det korteste stykke af Route 66, der findes i Kansas. Vi stopper ved Old Riverton i byen Riverton. Butikken er i dag hjemsted for Kansas Route 66 Association. Turen fortsætter ind i staten Oklahoma, hvor vi næsten udelukkende kører på den gamle Route 66. Vi besøger “The Round Barn” i Arcadia inden vi fortsætter til byen Strout, hvor vi overnatter.

Dag 6: Strout, Oklahoma – Amarillo, Texas ca. 505km.
Vi kører igennem Oklahoma City, og ud på prærien til byen Clinton. I Clinton findes måske den bedst bevarede hemmelighed på Route 66, nemlig Oklahoma Route 66 Museum. Dette museum fortæller den bedste og nok mest omfattende Route 66 historie af de mange som findes på ruten. Du kan passende
afslutte dagen på The Big Texan Steak Ranch, mest berømt for sin 72 ounce steak som med tilbehør er gratis, hvis du kan spise menuen på under en time. Verdensrekorden indehaves i øjeblikket af Joey Chestnut, USA som fortærede hele menuen på 8 minutter og 52 sekunder.

Dag 7: Amarillo, Texas – Santa Fe, New Mexico ca. 450km.
Dagen starter med et besøg ved 10 halvt nedgravede amerikaner biler “The Cadillac Ranch”. Bilerne er Cadillac’s fra årgangene 49 til 64 og kunstværket blev oprindelig lavet af en flok kunstnere fra San Francisco.
Vi fortsætter udover prærien og gør stop i flere af småbyerne på vejen med de karakteristiske Route 66 bygninger. En af byerne er Adrian, hvor vi tager en afstikker til og besøger “The Midpoint Cafe” som påstås, at ligge på midtpunktet mellem start og slut på Route 66, altså midt imellem Chicago og Los Angeles.
Vi ankommer til New Mexico og Tucumcari. Byen er kendt for sine mange moteller. Vi kører fra Tucumcari, via Montoya, Newkirk og Cuervo. Efter byen Santa Rosa, følger vi den oprindelige linjeføring af Route 66, og op i bjergene til byen Santa Fe, hvor vi har 2 overnatninger.

Dag 8: Santa Fe. 0km.
Hviledag i den mexicansk og spansk inspirerede by Santa Fe, som også er hovedstad i staten New Mexico.
Byen er utrolig flot og velbevaret, og er også meget præget af indianerne som bor i dette område. Der vil være mulighed for en køretur op i bjergene omkring Los Alamos. Bynavnene i området viser med alt tydelighed indflydelsen fra den spansk/mexicanske/indianske fortid. Du får mange spændende stop på denne dagsudflugt, hvis ikke du i stedet for vælger en slappe dag ved poolen.

Dag 9: Santa Fe, New Mexico – Holbrook, Arizona ca. 470km.
Vi fortsætter i staten Arizona, som vil byde på nogle af de største oplevelser på turen. Vi kører ind i ørkenen kaldet Painted Desert, med de flotte farver og videre ind i national parken Petrified Forest, som er en forstenet skov, der kan dateres mere end 225 millioner år tilbage i tiden. Overalt ligger der spredte forstenede træstammer.
Vi kører vi til western byen Holbrook, kendt for Wigwam Village, et motel med beton telte!

Dag 10: Holbrook, Arizona – Grand Canyon, Arizona ca. 460km.
Første stop på dagens tur bliver i byen Winslow, og vi spiser frokost i Route 66 byen Flagstaff. Herefter kører gruppen op til et af turens absolutte højdepunkter, Grand Canyon. Vi vil køre langs kanten på dette fantastiske natur fænomen, og der gøres flere stop, inden vi kommer til vores hotel, som ligger ved Grand Canyon.
Du har mulighed for at komme på en ½ times helikopter tur ud over dette fantastiske natursceneri (pris ca.175$).
Vi overnatter ved Grand Canyon, Arizona (ca. 460 km).

Dag 11: Grand Canyon, Arizona – Las Vegas, Nevada, ca. 460km.
Vi kører ned fra højderne mod Las Vegas. Undervejs passerer vi Hackberry General Store, nok det mest historiske og mest fotograferede Route 66 sted overhovedet. Vi kører videre til Hoover Dam, denne imponerende dæmning, som blandt andet leverer strøm til spillebyen Las Vegas.

Dag 12: Las Vegas, 0km.
Hvile dag i Las Vegas. Vi anbefaler en tur på The Strip, aftensmad på The Harley-Davidson Cafe og en tur på Freemont Street. Vores hotel ligger Down Town Las Vegas og er et af byens mange fantastiske casinoer.

Så vandt man lige i Las Vegas... Det blev fejret

Dag 13: Las Vegas, Nevada – Barstow, Californien ca. 380km.
Denne dag byder på et langt stykke af den originale Route 66 – fra Las Vegas til Kingman og så videre til Oatman, hvor æslerne går frit rundt i byen. Vi forlader for et kort øjeblik Route 66 og kører til spillebyen Laughlin ved bredden af Colorado floden og videre til Barstow, Californien hvor vi overnatter.

The Roys are back in town

Dag 14: Barstow, Californien – Los Angeles, Californien ca. 220km.
Vi er tilbage på Route 66 – vejen fører gennem Mojaveørkenen. Inden vi endelig når til Los Angeles for at aflevere vores motorcykler, kører vi til Santa Monica Pier, hvor Route 66 officielt slutter. Herefter er der transfer til vores hotel.

Dag 15: Los Angeles, Californien – København.
Afrejse dag fra Los Angeles. Alt efter afrejse tidspunkt tager vi på sightseeing eller shopping.

Dag 16: København.
Ankomst til København med farvel og velkommen til fremtidige eventyrlige MC-Travel rejser.
Route 66-hilsen - Johnny Bernardo

Route66_2014_johnny
End of line