Lybæk Band

LB@bernardo.dk

Email mig

info@Bernardo.dk

Dyk – Kursus

Padi Kursus

Kan du tænke dig at dykke ?
Så skal du have en dykkercertifikat. 
Her kan du læse om dykkerkurser lige fra OPEN WATER-DIVER kurser til de spændende SPECIALTITY kurser.
I den professionelle række, kan du læse til DIVEMASTER –  INSTRUKTØR.

O.W.D = OPEN WATER DIVER


Grundkurset i fritidsdykning, hvor du lærer alt om udstyret og alle sikkerhedsregler så du kan dykke til en anbefalet dybde til max. 18 m. efter bestået kursus.

Inkl. udstyrs-leje, luft, pool, undervisning, og PADI certifikat der er anerkendt i mere ind 100 lande verden over.
Kursus krav: Fyldt 12 år, helbredsattest, svømme 200 m. samt træde vande i 10 minutter.

Hvad kræves af dig ?

1. Du skal være fyldt 12 år inden du starter på grundkurset – O.W.D. Du skal kunne svømme 200 meter samt flyde/træde vande i 10 minutter. øvelserne skal være udført, inden du gennemfører øvelser i åbent vand.

2. Du skal have læst O.W.D manualen før kursets start.

3. Du for udleveret en helbreds-erklæring , som du skal medbringe udfyldt ved kursets start.

4. Hele kursus gebyret skal være betalt før Kursets start.

Anbefales af dig

1. Det er en stor fordel hvis du er fortrolig med din maske og snorkel, træner  “vand i masken” og prøver at trække vejret i en snorkel i vandoverfladen, samt svømme under vandet uden maske.

2. Det er en stor fordel, hvis du før kurset har sat dig godt ind i O.W.D manualen.

3. Det er en stor fordel hvis du har din egen maske og snorkel, som du er fortrolig med.

Husk

Kurset er et intensivt kursus, med meget indlæring, så jo mere du er forberedt før kurset, jo lettere vil du kunne bestå kurset, og dermed få en bedre oplevelse.

Efter O.W.D Kurset, er det nu du skal til at udforske en helt ny verden under havets overflade, men du skal huske på at du ikke endnu er en rutineret dykker, og at det først er nu du skal lære at dykke., På O.W.D kurset fik du en masse indlæring, som du nu skal til at bearbejde og bruge i dine dyk. Du må nu dykke til en dybde af max. 18 Meter, skal du dykke i udlandet, vil de fleste dyk være på en dybde dybere end de 18 Meter. Skal du dykke dybere, skal du have det næste certifikat i Padi uddannelsen, A.O.W.D = ADVANCED OPEN WATER DIVER.  På dette kursus kan du dykke ned til 30 meter, som er max. dybde for en PADI uddannelse,

A.O.W.D = ADVANCED OPEN WATER DIVER


Kurset efter O.W.D. hvor dykkerfærdighederne skal udvikles. Kurset hvor du lære at dykke til max. 30 m. dybde samt mørke og navigations-dykning.
I kurset er der inkluderet 5 dyk ; 3 obligatoriske dyk. Navigation, mørke, og dybde dyk. 2 valgfri dyk, dykning som du måske kunne tænke dig vide mere om : båd, vrag, søg & hæv, tørdragt, foto / video.
Inkl. udstyrs-leje, luft, undervisning, samt PADI certifikat.
(Husk egen kniv, vi anbefaler egen maske & snorkel)

Efter A.O.W.D kurset, har du nu opnået at du må dykke til en max dybde på 30 meter, du vil nu kunne deltage på dyk-ture på lige fod med rutineret dykker, og kunne følge dem på hele dykket, du er ikke mere begrænset af de 18 meters dybde, som du kun må dykke til, med en O.W.D certifikat.

Du har nu dykket en del dyk på egen hånd, og er i gang med at blive en rutineret dykker, næste skridt som amatørdykker er kurset Rescue diver, på dette kursus vil du lære generel førstehjælp, som du kan bruge i alle situationer, du vil lære første hjælp til en dykker, du vil gå mere i dybden med dykkersyge/dybderus.

Efter bestået Rescue Kursus vil du kunne yde førstehjælp til en syg dykker, du vil kunne tyde symptomer på dykkersyge,(Se mere under Rescue Diver)

RESCUE DIVER

Et spændende kursus som stiller store krav til fritidsdykkere.
Kursisterne får indblik og kendskab til hvordan en redningsaktion bedst tilrettelægges og alle nødsituationer samt behandlingsmetoder bliver gennemgået på kurset. For at blive certificeret som RESCUE DIVER skal du ligeledes være
MEDIC FIRST AID certificeret.
Inkl. Undervisning samt PADI certifikat.
(Eget udstyr anbefales på RESCUE DIVER kurset)

Efter Rescue kurset, har du nu nået toppen af Padi certifikater på amatørsiden. Næste certifikat er i den professionelle linje, og de første kursus er Divemaster.

Som Divemaster sættes der store krav til din dykkerrutine, og dine dykkerfærdigheder. Når du har bestået kurset som Divemaster, vil du kunne lede en dykkertur med certificeret dykker, du vil kunne lede et dykkersted, og du vil være den der skal have overblikket under en guidet dykkertur.

På Kurset er der meget teori, og bøgerne er på Dansk/norsk og engelsk, der er en hel del teoriprøver der skal bestås, og du skal følge nye elever der skal tage PADI certifikat, du skal følge O.W.D / A.O.W.D og Rescue diver hold, du skal gennemgå og genopfriske alt hvad du har lært på alle dine foregående kurser.

Som Divemaster vil andre dykker stole 100% på dig og din dømmekræft, så du skal kunne dine ting 110% så du skal _kun_ deltage på et Divemaster kursus hvis du virkelig brænder 110% for det.

Brænder du for at blive Divemaster, så er Rescue kurset et absolut MUST.

MASTER SCUBA DIVER – SPECIALITY

Når man har bestået : Open Water kurset, så har man snuset lidt til dykningen, man har nu et certifikat, der betyder at man har lov til at deltage i dykkerture, og man må dykke til max. 18 meter.

Nu er det at man skal have erfaring, og det for man kun ved at dykke rigtig mange dyk  og læse videre på de næste dykkerkurser.

Man kan så læse videre til Aowd – Rescue  dykker.

Ønske man at fortsætte i den professionelle serie, så er det Divemaster – instruktør.

Men man kan også specialiserer sig i bestemte dykker emner, og blive certificeret.

Der findes rigtig mange speciality kurser, som man kan vælge, det kan du se i oversigten foroven på denne side.

Hvis man gerne vil være Master Scuba Diver, så skal man have 5 Speciality og være minimum Rescue diver.

Når man er Master Scuba Diver, så viser det, at man er en erfaren dykker, som har styr på sine færdigheder, og har en hel del dykkerviden, samt en hel del dyk.

DIVEMASTER

DIVE MASTER uddannelsen foregår i 4 moduler.

1. Undervisning / prøver i de 8 teoretiske emner.
2. Øvelser i pool for Divemaster kandidater.
3. Øvelser i planlægning af dykkerture/samt udfærdigelse af ”undervands søkort”.
4. Øvelser i pool / åbent vand sammen med

”open Water” Advanced ”Rescue diver” kursister.

Resten af uddannelsen vil foregå i dykkercenteret ,hvor der vil kunne prøves ting som bl.a.: reparation / vedligeholdes af udstyr, kendskab til kompressor, tilrettelæggelse af undervisning / dykkerture ,salg af udstyr, M.V.

Som DIVEMASTER kandidat får du en god baggrundsviden, om hvad der sker i et dykkercenter, og du kan begå dig i et dykkercenter, uanset hvor i verden du måtte befinde dig.

Følgende ting vil være nødvendige ved uddannelsen :

DIVEMASTER bog.
”THE WHEEL” + R.D.P.
Arbejdsbog i dykker teori.
”THE ENCYCLOPEDIA”
DIVEMASTER ”slate”

Du vil ligeledes have brug for dine bøger fra ”open Water” + ”Advanced”
samt ”Reescue” da der i arbejdsbogen vil blive henvist til disse.

Det er vigtigt at DIVEMASTER kandidaterne er godt forberedt til de
teoretiske / praktiske lektioner, (der er mulighed for at lave 1 ”remake” på den teoretiske del) ekstra undervisning med instruktør betales særskilt.

End of line