Lybæk Band

LB@bernardo.dk

Email mig

info@Bernardo.dk

Dyk – Marsa Alam 2007

Dykkerferie Marsa Alam 14-November. - 22-November. - 2007

Dyk så mange dyk du orker – Dyk i dit eget tempo.
lyder det som noget for dig ?


Så læs med her.

14 November

Rejsen går til Marsa Alam i Egypten, vi er 14 tilmeldte fra Bernardo  Divers.

Vi mødtes kl. 05:00 i Kastrup Lufthavn, om eftermiddagen er vi Luxor, den videre tur sydpå til Dykkerlejren foregår i bus.

Med alt den terror der er i verden, skal man være meget påpasselig, skal man fra Luxor til Rødehavet, foregår det med  politi-eskorte, alle biler – busser kører i samlet konvoj, forrest og bagers i konvojen kører 2 politibiler med ladet fuldt af bevæbnet politi.

Det er en “oplevelse” i sig selv at kører i denne konvoj, chaufføren snakker i telefon/sender sms/spiser/snakker, alt imens han drøner derud af med 120 km i timen. så det kræver stærke nerver at deltage i denne konvoj.

 

Marsa Alam er en lille by, 300 km syd for Hundraga, selve dykkerlejren, som vi skal bo i, ligger helt for sig selv, lige ud til vandet.
Der er intet andet at foretage sig end at dykke.men det er jo også det vi er taget herned for.

Selve dykkerlejren, har meget fine forhold, rigtig godt spise-sted/reception/dykkerbutik/og meget flotte toiletforhold.
Man bor i bungalows eller telte, bungalows er af meget flot kvalitet, og rengøringen er helt i top.

Efter en laaang køretur, er en god nats søvn tiltrængt, når man står op om morgenen og ser ud over dykkerstedet og den flotte udsigt over havet, som man snart skal udforske, den laaange transport tid er glemt, man glæder sig bare helt vildt til at komme under vandet.

Ved strandkanten ligger selve “dyk-området” her lægger man sit dykkergrej, vi er så langt langt væk fra civilisationen at der ikke bare lige kommer en strøg-tyveknægt forbi, så man kan roligt lade sit dyk-udstyr ligge under hele dykkerferien.

Så er det ellers bare at tage en luft-flaske på ryggen og så ud af dykke, man kan dykke _alt_ det man orker, det er tilladt at dykke fra kl. 06:00 til 18:00, kl. 18:00 er det mørkt. 

Man har følgende muligheder for at komme til og fra sin dykker destination :

Man kan dykke mod SYD eller NORD.

  • Svømme/dykke ud.
  • Svømme/dykke ind
  • Sejle med Zodiac-Båd ud.
  • Sejle med Zodiac-Båd ind.
Når man så skal påbegynde sit dyk, skriver man på en tavle, hvilke vej man dykker, hvordan man vil derud og hjem igen, hvad tid man starter dykket, hvad tid man afslutter dykket, samt hvem man dykker med.
 

Når man har iført sig sit dykker udstyr, har sin luft-flaske på ryggen, skriver man sig på tavlen, derefter gå man fra strandkanten, 50 meter ud i vandet, her er en bådebro, hvor Zodiac-bådene er fortøjet.
Skal man med en Zodiac, så hopper man ned i den båd der går mod den destination man har skrevet på tavlen (syd eller Nord).
Ellers så fortsætter man forbi bådebroen, 5 meter forbi bådebroen, er der 10 meter dybt.
De 50 meter ud til bådebroen er 50 cm dybt, men… der er  stenfisk og Leon-fisk, så man skal kikke sig godt for, og det kan _ikke_ anbefales at gå med bare fødder.

Det lokale rev er absolut i topklasse, der er masser af forskellige fisk i alle størrelser og farver.

Det er et af de absolut flotteste steder i verden at dykke.

Ret hurtigt bliver dybden 25 meter, sigter er 50 meter, svømmer man lidt ud af, falder dybden til 50 meter, svømmer man mere ud af, så fortsætter dybden til det uendelige.

Efter dykket er det bare at få lagt sit dykkerudstyr til tørre og hængt sin dragt op, dragten hænges op på bøjler, som er til rådighed.
Der er skylle kar, så man kan skylle sit udstyr.

Dykkerlederen der _altid_ er på stedet, ved hvor mange dykker der er i vandet og hvor de er.
Eks. mig og Dorthe dykker mod SYD, vi er i vandet kl. 10:00 oppe igen kl. 11:00 svømmer ud, skal sejles med Zodiac-båd ind.
kl. 11:00 vil  bådføreren spejde mod syd og han vil komme og hente os, er vi ikke kommet til overfladen kl. 11:00 vil han sætte en eftersøgning i gang. Så sikkerheden er helt i top. Det betyder også at man _skal_ skrive sig på tavlen før man dykker.

Man har også muligheden for at melde sig til Truck-dykkerture, man bliver transporteret til forskellige destinationer, hvor man dykker fra strandkanten.

En populær tur er Elphinstone som er kendt for sine hajer, der er chance for at du vil opleve op til flere hajer på denne tur, man sejler fra dykker lejren 20 minutter til koralrevet Elphinstone, dykker fra Zodiac.

Det der gør Marsa Alam så godt er at man kan dykke når man har lyst, man kan dykke alle de dyk man orker, og man har ikke en guide eller en gruppe, man hele tiden skal følge, man dykker i sit eget tempo, og sin egen rute.

Har man en dag ikke lige lyst til at stå tidlig op, så sover man bare længe og dykker når man gider…

Når man er færdig med sit dyk, så er det bare at sætte sig i baren, og bestille noget at drikke/spise. Kaffe/te/Sodavand/Vand/morgenmad/Frokost/aftensmad, er med i prisen på eventen.
Man ved hele tiden hvor man kan finde de andre dykker, for de kan kun være i dykkerlejren, og den er til at overskue, så man bliver ikke væk fra hinanden.

19 November, min fødselsdag, kokken i dykkerlejren, har bagt, hedder det det ? en lagkage til mig.

På den sidste ferie dag, er det muligt at dykke, man skal forlade lejren Kl 15:00 tiden, kører til Luxor, hvor man overnatter på hotel, først dagen efter skal vi flyve til Danmark. kørslen til Luxor, foregår på samme måde, som da vi kørte til dykkerlejren.

Ankomst til Luxor kl. ca. 22:00, så man kan nå at se byen by Night.
Dagen efter afgår flyet ved 15:00 tiden, så det er muligt at nå at se Kongernes dal eller andre spændende seværdigheder,  det kan _helt_ sikkert anbefales.
Sent om aften ankom vi til København, det var så den dykkerferie. Vi er allerede i gang  med at forberede den næste dykkerferie.
Fødselsdags-Dyk Hilsen Johnny Bernardo

End of line